Manisa Akhisar’da Sahrap Soysal ile mutfağa girdik.

 

Manisa Akhisar’da Sahrap Soysal ile mutfağa girdik. Şahane zeytinyağlı tariflerle masayı donattık. Ispanaktan tutun da enginardan kerevize kadar birçok zeytinyağlı yemekler ve mezeler soframızdaydı.  O günün sürprizi ise Diet Time tarifi “Cevizli karnabahar Çorbası”nı  Sahrap Soysal’ın ellerinden içmemizdi. Karnabahar yemeyen çocuklar için karnabahar tadının aromalandırıldığı nefis bir çorba! Ayrıca yağ olarak ceviz ve zeytinyağının kullanıldığı omega-3 ve omega-9 yağ asitlerinden zengin bir tarif. Cevizli karnabahar çorbası,  yemek seçen çocuklar veya özel misafirleriniz için lezzetli, farklı ve besleyici bir çorba seçeneği. Nefis çorbanın yapılışındaki püf noktaları ise videoda bulabilirsiniz.

CEVİZLİ KARNABAHAR ÇORBASI

4 KİŞİLİK

MALZEMELER

1 orta boy karnabahar

1 orta boy soğan

1 su bardağı su

1 çay bardağı organik tavuk suyu veya et suyu

1 su bardağı light süt

3 yemek kaşığı ceviz içi

Tuz, karabiber

Garnitür olarak kırmızı toz biber ve dövülmüş ceviz içi

 

HAZIRLANIŞI

Karnabaharları küçük çiçeklerine ayırın. Soğanı doğrayın. Su ve tavuk suyunu karışımla birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Süt ve cevizi de ekleyerek püre olana kadar blendırdan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyerek tekrar kaynatın Kırmızı biber ve dövülmüş cevizle birlikte süsleyin.