Bize Ulaşın

shape shape

Organik Süt, Paketlenmiş Süt, Kalsiyumlu Denge Sütü İçerikleri Ve Kıyaslanması

Organik süt sentetik kimyasal tarım ilaçları kullanılmadan yetiştirilen yem bitkileri ile beslenen ve sentetik kimyasallar, hormonlar, GDO&rsquolu ürünler kullanılmadan hayvan refahı göz önünde bulundurularak yetiştirilen hayvanlardan üretilen süttür. Organik sütün diğer sütlere göre E vitamini, beta karoten, DHA[omega-3 esaslı yağ asitleri] ve antioksidan seviyeler diğer sütlere göre daha yüksektir. Örneğin yonca otlatılarak, taze ot ve yonca silajının yüksek seviyeleri yetiştirilerek organik olarak yetiştirilen ineklerin ürettiği sütler ortalama olarak organik olmayan sütten %50 daha yüksek E vitamini, %75 daha yüksek beta karotene ve 2-3 kat daha yüksek lutein zeaxanthine antioksidanlarına sahiptir. Günlük içilen 1 su bardağı organik süt E vitamininin alınması gereken miktarının bayanlar için %17,5&rsquoini, baylar için %14&rsquoünü karşılar. Besin değerleri 100 ml için 59 kaloridir. 3.3 g protein, 3 g yağ, 4.7 gkarbonhidrat  ve120mg kalsiyum içerir.

Paketli sütlerde ise hayvanların beslenmeler her şekilde olabilir bundan dolayı elde edilen çiğ süt sağlık açısından riskli olabilir. Bundan dolayı pastörizasyon veya sterilizasyon işleminden geçilip içerisindeki mikroorganizmalardan arınması sağlanır ve raf ömrü uzatılması amaçlanır. Tam yağlı paketli sütün 100 ml için besin değerleri 60,5 kalori, 3 g protein, 3.3 g yağ, 4.7g karbonhidrat, 120 mg kalsiyumdur.

Denge sütü ise katkılı süt grubundadır. Piyasadaki katkılı sütlerin içeriği 100 ml&rsquosi 50 kaloridir. Protein 3,6g yağ 1,5 g, karbonhidrat 5,35g&rsquodır. Diğer sütlerde 120mg kalsiyum, 0,06mg E vitamini, 33,5 µg A vitamini bulunmasına karşın kalsiyum katkılı sütlerde 170 g kalsiyum, 1,5 mg E vitamini 120µg A vitamini bulunur.