İletişim Formu

HANGİ BİTKİ NE İÇİN KULLANILIR?

26 Şubat 2021

 
Doğaya dönüşümün yaşam tarzı haline geldiği günümüzde tıbbi ve aromatik bitkiler ülkemizde de önemli hale gelmiştir. İnsan, tarih boyunca mikrobiyel, metabolik ve psikolojik birçok sağlık sorununa bitkiler ile çare aramaya bulmaya çalışmıştır.  Bitkilerin tedavi amaçlı kullanımı birçok fayda sağlarken bilinçsiz kullanımı ise kötü sonuçlar doğurabilir.  Bu yüzden geçmişten beri şifa için kullanılan bu bitkilerin doz, demleme şekli, kullanım şekli önemlidir ve uzman kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Biz birkaç sağlık problemi için sizlerle hangi bitkilerin iyi gelebileceğini aktarmak istiyoruz. Doğanın herkese sağlık getirmesi dileğiyle…
 
 
 
Ağız yaraları için 
Adaçayı, Dut şurubu, Kantaron, Kitre, Papatya, Şap
 
Ağrı kesici olarak
 Hardal tohumu, Kekik yağı, Nane, Papatya
 
Antiseptik olarak
Acı elma yağı, Adaçayı, Ardıç tohumu, Defne yaprağı, İğde çiçeği, Karabaş yağı, Karanfil, Kekik, Muskat, Nane yağı, Oğulotu, Okaliptüs yağı, Sığla yağı,
 
Antipretik ateş düşürücü
Acı yonga, Eğir kökü, İğde çiçeği, Papatya, Pelinotu, Zeytin yaprağı, sirkeli su
 
 
 
Bademcik iltihabında
Böğürtlen
 
Balgam söktürücü
Andız kökü, Bamya çiçeği, Besbase, Dağçayı, Deniz kadayıfı, Gelincik çiçeği, Hatmi çiçeği, Hünnap, Ihlamur, Mahlep, Mersin yaprağı, Meyan kökü
 
Baş ağrısında 
Arslanpençesi, Biberiye, Ihlamur, Kekik, Kereviz tohumu, Nane
 
Cilt kuruluğuna karşı
Badem yağı, Haşhaş yağı, Kakao yağı
 
Damar sertliğinde 
Civanperçemi, Zeytin yaprağı
 
 
 
Diyabette
Adaçayı, Böğürtlen, Damla sakızı, Hünnap, Kekik, Kısamahmut, Kuşburnu, Mahlep, Marul tohumu, Mersin yağı, Salep, Servi kozalağı, Susam yağı, Zahter, Zeytin yaprağı
 
Egzamalarda 
Çöven kökü, Kudret narı
 
Gaz giderici olarak
Acıelma yağı, Anason, Civanperçemi, Dağçayı, Eğir kökü, Fesleğen, Havuç tohumu, Kakule, Karanfil yağı, Kimyon, Kişniş, Rezene, Zencefil, Zerdeçal
 
Süt artırıcı 
Anason, Çörekotu, Dereotu tohumu, Kimyon, Rezene
 
Sakinleştirici, dinlendirici
Adaçayı, Anason, Biberiye, Civanperçemi, Karanfil, Kekik, Kimyon, Kişniş, Limon yağı, Mercanköşk, Nane, Rezene, Safran, Tarçın, Vanilya, Zencefil